Jeg synes, at EU skal prioritere forskning i…

Dette er sætningen, som CIMULACT gerne vil have dig til at fuldende i projektets online konsultation Research for Society. Er afslutningen på sætningen fødevarer, medborgerskab, energi, økonomi eller noget helt femte? Svaret har DU. Lad derfor din stemme blive hørt og deltag her.

Formålet med Research for Society-konsultationen er at spørge både almindelige borgere og eksperter fra 30 europæiske lande, hvilke forskningsområder der er størst behov for at prioritere. Du skal derfor ikke have særlig viden for at deltage. Idéen er nemlig at viderebringe almindelige borgeres holdninger til beslutningstagere i EU. Din hverdag påvirkes betragteligt af udviklingerne inden for forskning og innovation. Derfor arbejder CIMULACT ud fra den anskuelse om, at der er behov for et tættere samarbejde og mere dialog mellem alle relevante samfundsaktører, så forsknings- og innovationsprojekter i højere grad kan reagere mere direkte på samfundets behov.

Forskningsområderne, som den online konsultation præsenterer dig for, er baseret på visioner for en ønskværdig og bæredygtig fremtid. Disse visioner er udviklet af mere end 1000 borgere fra 30 lande i Europa, som mødtes i nationale workshops for at debattere deres håb, bekymringer og ønsker for fremtiden. Den online konsultation er således bare én ud af mange inddragelsesaktiviteter, som CIMULACT har iværksat.

Den online konsultation er åben til og med d. 19. oktober. Du kan følge udviklingen i Research for Society på Teknologirådets og CIMULACT-projektets sociale medier. Resultatet af konsultationen vil blive sendt direkte til dig, hvis du deltager.

Om CIMULACT

CIMULACT er treårigt forskningsprojekt, som startede i juni 2015. Det er finansieret af Horizon 2020 – EU’s rammeprogram for forskning og innovation. Projektet er ledet af Teknologirådet og involverer herudover organisationer fra 28 andre lande i Europa. Du kan læse mere om CIMULACT her og se dets præsentationsvideo for at få mere indsigt i projektet i sin helhed.