Borgere i Danmark udtrykker mistillid til sundhedsmyndighederne

oktober 7, 2016

Sammen med borgere i otte andre europæiske lande udtrykker danskere stor utilfredshed med sundhedsmyndighedernes information ved tidligere udbrud af hastigt smitsomme sygdomme. Teknologirådet koordinerede involvering af over 400 borgere i Europa.

Et af resultaterne af dialogerne var en udtalt utilfredshed med sundhedsmyndighedernes information i forbindelse med udbrud af hastigt smitsomme sygdomme. 48%  af de danske deltagere var tilfredse med sundhedsmyndighedernes information, mens 13% i Irland og 12% i Italien var tilfredse med myndighedernes information.

”Vi kan se, at det er helt gal med tilliden til sundhedsmyndighederne. I hele EU oplever vi, at borgerne ikke har særlig tillid til sundhedsmyndighedernes information – og selv om vi i Danmark trækker det europæiske gennemsnit op, er det altså stadig under halvdelen af os danskere, som har tillid til sundhedsmyndighederne. Det er da et kæmpeproblem for sundhedsmyndighederne, og for os alle”.
– Søren Gram, seniorprojektleder og facilitator på borgertopmødet i Danmark.

Et andet resultat af dialogerne i de otte lande var et ønske om, at dialogprocesser skal bruges i det fremtidige arbejde med at skabe et pandemi- og epidemiberedskab. Konklusionen er, at borgerne ønsker en større gennemsigtighed hos sundhedsmyndighederne, end det er tilfældet på nuværende tidspunkt. Og at der behov for, at sundhedsmyndighederne øger borgernes tillid til dem.

Se de samlede resultater fra borgermødet i Danmark og fra de syv andre lande her: http://citizenconsultation.asset-scienceinsociety.eu/en-gb/results