Bliv dialogvært og få indflydelse på fremtidens nye grønne teknologier

Innovation og grøn teknologi er en del af løsningen på klimakrisen, men der skal også tages højde for sociale aspekter og borgernes holdninger.
Derfor vil Teknologirådet gerne invitere til en diskussion af, en af de nye teknologiske løsninger, der i EU kaldes LICROX. 

 

Med dig som dialogvært her og modtag mere information 

Ny solcelle-teknologi  

LICROX er en ny slags solcelle, der producerer kemikalier frem for elektricitet. De producerede kemikalier kan bruges til mange ting, f.eks. som flydende brændstof i biler eller til at producere plastik uden fossile brændstoffer. Teknologien er på et meget tidligt udviklingsstadie og det er derfor vigtigt, allerede nu, at få et indblik i hvilke sociale og værdimæssige overvejelser der kan være forbundet med at udvikle denne teknologi.  

Borgerne inddrages i flere lande 

Teknologirådet gennemfører en række workshops med borgere fra både Polen, Tyskland, Bulgarien, Spanien og Danmark, hvor borgere diskuterer mulighederne og konsekvenserne for teknologien. Det foregår decentralt i mindre grupper og er faciliteret af et online computerprogram. Det betyder at vi kan indsamle viden og input fra op imod 400 borgere fra 5 lande.  

Derfor har vi brug for dig og din mening!

Vi har brug for dialogværter i Danmark. Som dialogvært skal du invitere 4-8 venner, familie, kollegaer til at mødes og diskutere LICROX guidet af onlineprogrammet, der indeholder en række videoer og spørgsmål. Det tager ca. 75 minutter og hverken dig eller dine gæster skal vide noget særligt om emnet på forhånd. 

Mød hinanden sammen hos dig 

Du modtager et link til en online platform, der faciliterer jeres møde ved hjælp at videoer og tekst. Du deler linket med de andre i gruppen. I går sammen igennem forløbet og I svarer individuelt på spørgsmålene. Når alle har trykket ”complete” er i færdige. Der skal være adgang til internet gennem wifi eller mobilnet og alle skal medbringe deres egen telefon eller computer.  

Du får 300 kr. så du kan købe noget lækkert som du og din gruppe kan nyde undervejs. 

Mødet skal gerne være afholdt inden 8. maj 2023. 

 

Se mere om LICROX teknologien 

 

Hvorfor skal du deltage? 

 

Det er sjovt 

Det er en anderledes måde at være sammen med dine venner, familie eller kollegaer på, I får en mulighed for at snakke sammen om nogen relevante problemstillinger imens i spiser lidt lækkert. Etiske dilemmaer, prioritering af værdier, samværd og et blik på fremtiden – what is not to like? 

Det er lærerigt 

I får indsigt i en ny teknologi og indblik i hvordan plastik er produceret nu og i fremtiden. I bliver klogere på de kontroversielle måder, hvorpå man producerer plastik og brændstof i dag. 

Det er vigtigt 

Teknologien er stadig under udvikling. Giv dine inputs videre til forskere og beslutningstagere og vær med til at skabe rammerne for den grønne omstilling.

Det handler om klima 

Dit input vil blive brugt til at videreudvikle fremtidige teknologiske løsninger, der tackler vores fælles udfordringer. Vi er nødt til at finde et alternativ til plast og energiproduktion, hvor vi ikke er afhængige af fossile brændstoffer. LICROX er en løsning, hvor vi kan producere plastik og brændstof uden brug af fossilt brændstof.