Nano

Teknologirådet har sammen med Center for Kunst og Videnskab, Syddansk Universitet udviklet et videnskabsteater med debat om nanoteknologi. Et centralt element i teateret var, at publikum blev inddraget i debatter i løbet af forestillingen. Teknologirådet udgav i den forbindelse en rapport, der kortlægger publikums holdninger til nanoteknologiens udvikling.

‘Nanoviden/nanorisici’ var ikke teater i traditionel forstand. ‘Skuespillerne’ var eksperter inden for blandt andet nanoteknologi, risici, etik og miljømedicin. Teknologirådets bidrag til projektet satte fokus på udviklingen af teater som debatmetode med inddragelse af publikum i stykket.

Samtidig stod Teknologirådet for dokumentation af publikums holdninger og synspunkter. Projektet blev finansieret af Forskningsrådet. Forestillingen turnerede rundt i landet i november 2007.

Teknologirådet bearbejdede publikums mange tilbagemeldinger og reaktioner på forestillingen. Publikums holdninger til nanoteknologiens udvikling kan læses i Teknologirådets rapport “NANO”, som kan downloades til højre på siden.