World Wide Views on Biodiversity

marts 22, 2011

I den endelige sluttekst fra FNs COP11 fik det globale og danskudviklede projekt World Wide Views on Biodiversity sin egen plads om kommende kommunikationsinitiativer med ordlyden:
”[COP11 red.] anbefaler parter [til konventionen red.], relevante organisationer og interessenter at støtte og bidrage til kommunikationsinitiativer, såsom World Wide Views on Biodiversity, der kombinerer gennemførelsen af de Strategiske Mål A og E med hensyn til mainstreaming af biodiversitet, participatorisk planlægning, videnshåndtering og kapacitetsopbygning”.

Se dokumentarfilmen som fortæller om World Wide Views og som har haft premiere i Indien for COP11s forhandlere.

Se resultaterne fra møderne den 15. september HER


Den globale mødeform blev udviklet efter dansk forbillede af Teknologirådet og forløb i en række temarunder, der hver blev indledt med en kort introduktion og en film. Derefter debatterede borgerne en serie spørgsmål i grupper og sidst i hver runde stemte de personligt på én af flere muligheder. I de fire debattemaer indgik blandt andet koralrev, bæredygtig landbrugsdrift, beskyttelse af biodiversitet i udviklingslande og overudnyttelse af havets ressourcer.

De 34 møder blev afholdt kloden rundt inden for samme døgn, og verden over modtog de deltagende borgere på forhånd det samme afbalancerede informationsmateriale om biodiversitet. Møderne fandt sted i lande så forskellige som Japan, Vietnam, Sydafrika, Tyskland og USA. I løbet af dagen blev afstemningsresultaterne præsenteret online, og kan ses her: biodiversity.wwviews.org

Globalt borgerinddragelsesprojekt
Projektet blev igangsat af FN’s biodiversitetssekretariat, Miljøministeriet og Teknologirådet. Det byggede på de erfaringer Teknologirådet fik gennem det første globale borgerinddragelsesprojekt nogensinde, World Wide Views on Global Warming, som involverede ca. 4.000 borgere i 38 lande.

World Wide Views on Biodiversity blev økonomisk støttet af Miljøministeriet, VILLUM FONDEN og Japan Biodiversity Fund.

World Wide Views on Biodiversity er også på Facebook og Twitter.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Se Miljøminister Ida Aukens tale til de danske borgere her

Tidslinje for projektet
15. September 2012: Globale borgertopmøder i 25 lande
Oktober 2012: Præsentation og debat omkring resultaterne ved COP11 i Indien

Læs mere om projektet på den internationale hjemmeside, hvor du kan følge med i nyheder om projektet.

Links