Teknologirådet præsenterer verdens største globale borgerkonsultation på COP21

Vores verdensomspændende projekt World Wide Views on Climate and Energy har med afsæt i World Wide Views metoden, som Teknologirådet har udviklet, inddraget 10.000 borgere i 76 forskellige lande i en række spørgsmål om klima og energi. Borgerne mødtes i juni for at diskutere nogle af de centrale dilemmaer i de igangværende klimaforhandlinger og for at stemme på deres foretrukne politiske løsningsforslag. Forhåbningen er, at forhandlerne på COP21 i Paris vil tage borgernes holdninger i betragtning, når de skal tage beslutninger på vores og klimaets vegne.

19 Chinese Taipei - Taichung citizens debating

World Wide Views on Climate and Energy har i en resultatrapport, der blev præsenteret under FN’s generalforsamling i New York for nylig, udpeget 12 hovedbudskaber som primære konklusioner på borgernes holdninger til klima- og energispørgsmål. Den første hovedpointe er, at borgere verden over vil have deres ledere til at tage hånd om udfordringerne og gå med til meget ambitiøse mål for reduktionen af CO2-udledning.

Den 30. november afholder Teknologirådet et Side Event i Blue Zone på COP21 som skal præsentere, hvordan en så stor global borgerinddragelsesindsats kan være nyttig eller ligefrem nødvendig i andre globale spørgsmål og internationale forhandlinger. Se invitation og program her (engelsk).