Borgerholdninger til klima for første gang på dagsordenen på højt niveau i FN

september 26, 2015

Der blev skrevet demokratihistorie, da Bjørn Bedsted, Centerleder Teknologirådet Internationalt, mødtes med FN’s højtstående klimaforhandlere lørdag den 26. september i New York. Bjørn Bedsted præsenterede centrale resultater fra den globale borgerinddragelse World Wide Views on Climate and Energy, der løb af stablen den 6. juni i år i hele verden. Omkring 10.000 borgere i 76 lande deltog.

BBiFNDialogen mellem Bjørn Bedsted og klimaforhandlerne blev live streamet kl. 21 på samme kanal, som Ban Ki Moon, FN’s Generalsekretær, dagen før talte på til verdens statsledere om den formelle vedtagelse af udviklingsmålene i regi af FN’s proces for de såkaldte ”Post-2015 Global Goals”; de globale mål for bæredygtig udvikling, som skal afløse de gældende udviklingsmål.

Se begivenheden: http://webtv.un.org/

Læs rapporten på engelsk her: WWViews Climate and Energy Results Report

Bjørn Bedsteds præsentation af WWViews-resultaterne, var første gang, at borgernes holdninger til klimaforhandlingerne blev gjort til genstand for en drøftelse på højt niveau i FN-sekretariatet i New York. Det er en historisk begivenhed med potentiale til at blive et kæmpeskridt på vejen til en demokratisering af verdens håndtering af klimaforandringerne via global borgerinddragelse.

World Wide Views er en metode til global borgerinddragelse, som Teknologirådet udviklede i 2009 og anvender for tredje gang i forbindelse med COP21. Denne gang foregår det i samarbejde med UNFCCC, CNDP (den franske nationale kommission for offentlig debat) og franske Missions Publiques. Formålet er at inddrage borgere i COP-forhandlingerne og formidle resultaterne til forhandlerne forud for COP21 i december i Paris.